• ON FAQ

    SOALAN/INFO BERKAITAN HARGA PREMIX OVEN NINI

    Beberapa info berkenaan harga premix bungkusan baru bermula Ogos 2019. 01. Harga biasa premix.Untuk harga semua jenis premix, harga biasa premix Oven Nini untuk ‘packaging’ baru ialah RM30.00 dan paling rendah dijual pada waktu biasa oleh Authorized Agents kami adalah RM20.00. Pada waktu tertentu seperti jualan di booth atau pada sesetengah event atau ketika promosi, mungkin akan ada lebih rendah sedikit, tapi tidak selalu. Harga biasa bungkusan lama sebelum ini adalah RM35.00, paling rendah dijual pada waktu biasa adalah RM30.00 dan waktu tertentu seperti promosi dan di booth, kurang sedikit daripada itu. . 02. Harga jualan di ovennini.com / Oven Nini Headquarters/HQ.Harga kekal dengan harga biasa melainkan ada promosi pada bulan-bulan…

  • BETTER OPTIONS,  DAPUR SIHAT MAMA,  HEALTHY HEALING FOOD

    BAIKNYA TELUR

    Telur? Errr, berkhasiat ke? Kan tinggi kolesterol? Ok ke makan? Kenyang ke makan telur je? Macam-macam persoalan tentang telur, kan, hinggakan sesetengah kita tersilap ‘label’kannya sebagai membahayakan kerana isu kolesterol. . Sebenarnya, telur ini antara sumber protein yang paling murah tetapi kaya nutrisi. Pengambilan 2 biji sehari sudah mencukupi, tidak perlu berlebihan pula (inilah yang jadi punca/masalah berkaitan kolesterol – PENGAMBILAN BERLEBIHAN, terutamanya kepada mereka yang memang dari awal mempunyai masalah kolesterol). Telur amat bagus untuk otak, tidak kira kanak-kanak atau dewasa, tau! Kita sambung baca tentang kebaikan telur, tulisan Puan Nur Amirah Kamarudin dari #ovenniniteam. . Nur Amirah, 26 August at 09:27 ·  Baiknya Telur 1. Tinggi protein2. Mudah didapati3.…

  • ANAK DAN MAKANAN,  WE ARE PARENTS

    ANAK PICKY EATER 01

    Picky Eater. Fussy Eater. Masalah biasa yang dihadapi ibu bapa yang sebenarnya ada penyelesaiannya. Kadang-kadang oleh sebab kurang ilmu dan kita sendiri tak sedar ianya boleh diselesaikan, kita rasa give-up. Tapi tak apa, ibu ayah, adanya ibu bapa lain di sekeliling kita sebenarnya adalah satu bentuk bantuan daripada Allah juga. Kita jadi inspirasi mereka, mereka pula jadi inspirasi kita. . Puan Amirah Taharudin, ibu 2 anak yang juga salah seorang #ovenniniteam member berkongsi info dan pengalaman tentang masalah anaknya dahulu yang kelihatan seperti ‘Picky Eater’ kerana ada sebab di sebaliknya. Ada 3 part, tau. So, yang ini Part 01. Stay tuned, jangan lupa Subscribe ovennini.com supaya tak terlepas update dari…

  • BENTO MAMA,  MAMA COOKS CEPAT

    BENTO NASLIN OGOS 2019

    Di Oven Nini Team, kami ada seorang Ibu anak 3 yang rajin upload foto idea Bento untuk anak-anaknya iaitu, Puan Azlinda Hamid (Bento Naslin). Majoriti Bento yang disediakan adalah menggunakan premix masakan Oven Nini. Beliau gunakannya sejak 2016 hingga sekarang. Dapur Shortcut untuk semua ibu! . 29.07.19 – 08.08.19 Kisah dua minggu punya bento tak sempat nak update. Hari ni berkesempatan post dalam album bento buat semangat nak mula berbento esok selepas seminggu cuti sekolah. In shaa Allah semoga terus rajin untuk berbento buat anak-anak. . . . . . . . . ======== 19.08.19 – 23.08.19 Minggu ni minggu yang sangat sibuk dan memenatkan di tempat kerja. Jadi ibu…

  • TIPS DAPUR MAMA

    TIPS MENU BERTUMIS ‘PECAH MINYAK’ DENGAN CANTIK

    Bila hasilkan masakan bertumis, rasa masakan dan nutrisi yang terkandung di dalamnya memang jadi bab yang paling penting. Rupa adalah bonus saja. Tapi sebenarnya bila bercakap tentang masakan bertumis, fasa ‘pecah minyak’ sebenarnya memainkan peranan untuk hasilkan menu yang rasanya ‘lebih kick’. Sambal, Masak Merah, Rendang, Paprik, Masak Kicap, Kari, majoritinya bertumis. Puan Ainini Zainal berkongsi tips. Jom baca. . Ramai orang tak kisah pun jika masakan bertumis mereka tidak pecah minyak. Sebenarnya ini tidaklah penting mana. Yang penting, boleh makan, kan? Ini sebenarnya bonus saja. Tapi saya memang suka jika masakan bertumis saya, ‘pecah minyak’ dengan ‘cantik’. . Bagi saya, ‘pecah minyak’ memberikan rasa masakan yang lebih sedap kerana…

  • MAMA COOKS CEPAT,  ON,  OVEN NINI PRODUCTS,  TIPS DAPUR MAMA

    AYAM GORENG ALA ‘KENTUCKY’ RANGUP

    Cakaplah siapa yang tak suka Ayam Goreng ala ‘Kentucky’ yang rangup? Mesti ada yang rasa ‘hilang selera’ sikit bila ayam rangup gebu yang diimpikan bertukar jadi versi yang tepung tak melekat elok pada ayamnya, tak bersalut cantik dan kembang minyak. Ikuti tips dan perkongsian oleh Puan Ainini Zainal di bawah, ya! . Ainini Zainal added a new photo. 18 January ·  SUKA SANGAT BILA AYAM GORENG TERSALUT CANTIK TEPUNGNYA, RANGUP KRUP KRUP KRUP. Ramai yang dah tahu pun, kan?Tapi nak share jugak, sebab ada yang buat tak jadi cantik, tak melekat sangat tepung salutan dan ayamnya. Jangan sedih, dunia tak terhenti di sini. ? . InsyaAllah, betul caranya, menjadilah apa yang kita buat. Saya…

  • SIHAT EMOSI,  WE ARE PARENTS

    DIA BELUM TAHU, YA ALLAH.

    Mahu jadi ibu ayah yang sihat emosi bukan mudah, kan Mama? Komitmen terhadap kerja yang buatkan kita sentiasa penat, ‘workload’, kerenah anak-anak, tekanan itu ini, semua itu buatkan kita kadangkala tewas bila perkara melibatkan emosi. Hilang kawalan dan yang jadi mangsa: ANAK. Kita mudah marah mereka dan semestinya kita rasa kita gagal jadi ibu bapa yang baik. Tapi apa yang kita tidak ketahui, kita tetap DUNIA MEREKA dan kita selalu dimaafkan. Perkongsian oleh Puan Ainini Zainal @ Oven Nini. . Ainini Zainal, 17 October 2018 ·  Tadi lepas solat Maghrib, bercerita dengan Afi tentang memaafkan dan cuba untuk tak marah bagi perkara-perkara kecil. “Ibu, kenapa ibu tak marah kalau Afi tumpahkan…

  • CLEAN EATING NO NASTIES

    CLEAN EATING 01: NENAS KACANG BUNCIS MASAK LEMAK. SIAP ½ JAM.

    Ramai tak sangka yang lauk Masak Lemak Cili Padi/Masak Lemak Kunyit sebenarnya banyak khasiatnya. Pastinya, santan itu BEBAS KOLESTEROL kerana ia makanan berasaskan tumbuhan (tiada kolesterol dalam tumbuhan, yang ada, daripada sumber berasaskan haiwan.) Kunyit adalah superfood, powerful disease fighter dan immune booster. Mudah nak dapatkannya, harga tidaklah mahal. Apa lagi, jom buat. Resipi dan info dikongsikan oleh Puan Ainini Zainal @ Oven Nini. . Ainini Zainal, 13 March Antara lauk yang sihat dan padat nutrisi. Suku-suku separuh ke, ‘clean eating’ ke, selamat ambil lauk begini asalkan tidak berlebihan (walaupun bebas kolesterol, ia tetap mempunyai lemak, tapi lemak yang sihat. Cuma, jika berlebihan, pastilah ada mudaratnya, kan?) . . Menu…

  • ANAK DAN MAKANAN,  CLEAN EATING NO NASTIES,  MAMA COOKS CEPAT

    PIZZA BAWANG CAPSICUM & TIPS BILA ANAK BELUM SUKA BAWANG/SAYUR

    Anak BELUM SUKA (jangan sebut TAK SUKA) adalah topik popular majoriti ibu bapa, kan? Memang ramai alami masalah ini. Ada yang akhirnya selesai, ada yang masih belum tahu cara paling sesuai untuk bantu anak suka. Puan Ainini Zainal, Founder Oven Nini berkongsi tips yang mungkin berguna untuk anda. . Bila dia belum suka, kita buat dia ‘terpaksa suka’. Haha. Ibu selalu bab sayur, bawang, takde kompromi. Ayat biasa, “Oh that’s okay, you don’t have to like it now, you’ll like it later, you just need to eat it.” Afi pun redha sajalah. Tapi ya, bila lidah dah dibiasakan dengan segala bawang, sayur yang mungkin awalnya dia belum suka, lama-lama tetap…

  • DAPUR SIHAT MAMA,  DIET SIHAT BEGINNERS

    DIET SIHAT: ‘HOW TO START’

    Tanyalah pada semua orang, MAJORITI akan katakan mereka nak makan yang sihat. Ramai orang memang berazam untuk ubah pemakanan sendiri mahupun keluarga kepada yang lebih baik. Tapi seramai-ramai yang mahu itu juga, sebahagian besar tak tahu bagaimana untuk bermula. . Serius tak tahu sebab blur tak tahu nak start dari mana.Atau dah start tapi silap langkah.Ada yang dah start pun, terkandas sebab kurang ilmu dan kurang ‘support system.’ . Tak apa, keadaan setiap kita berbeza, kan?Tak boleh nak kata “Sebab kau tak ikut cara akulah kau tak berjaya.”Juga tak boleh katakan“Aku ok je takde support system. Aku kuat semangat.” . Seriously, kita tak perlu gunakan masa untuk bertelagah dan tegakkan…

error:
1
Salam/Hi.
Boleh kami bantu? Ini link item Ramadan Sale bulan ini, ya. http://ovennini.com/onramadan

Bagi memudahkan komunikasi, Cik Puan/ Tuan/ Puan boleh perkenalkan nama dan taipkan terus soalan dan hantarkan kepada kami.

Kami beroperasi setiap Isnin-Jumaat, 8.00 pagi-5.00 petang. Kami akan cuba jawab dalam tempoh 24 jam. Soalan selepas waktu pejabat akan dijawab esoknya/ pada hari bekerja, Insya Allah.

Love,
Oven Nini Team.
(Isnin-Jumaat. 8.00 pagi-5.00 petang)