• ANAK DAN MAKANAN,  BENTO MAMA,  MAMA COOKS CEPAT,  OVEN NINI PRODUCTS,  ovennini,com

    100+ IDEA BENTO / MENU ANAK VERSI ‘BETTER OPTIONS’ – OVEN NINI STYLE.

    “Mama, Kakak tengok kawan Kakak dia selalu bawak bekal lain-lain. Hari ni Nasi Goreng, esok Spaghetti, Pancake mak dia buat nampak macam ‘cloud’ tau Mama? Gebu, dia bagi Kakak rasa sikit, sedap sangat. Nugget pun mak dia buat sendiri, mama. Hari tu dia ada bagi ayam seketul kat kakak. Rasa macam ayam goreng fast food. Tapi dia cakap, mak dia buat sendiri je tepung tu, belajar kat internet. Kalau Mama tak penat tak busy, Mama buatkan bekal macam-macam jenis untuk Kakak boleh? Tapi kalau Mama penat, takpe tau. Kakak cerita je pasal bekal kawan Kakak tu.” . Bila anak cakap macam ni, mak paling kuat hati di dunia pun tetap…

  • BENTO MAMA,  MAMA COOKS CEPAT

    BENTO NASLIN OGOS 2019

    Di Oven Nini Team, kami ada seorang Ibu anak 3 yang rajin upload foto idea Bento untuk anak-anaknya iaitu, Puan Azlinda Hamid (Bento Naslin). Majoriti Bento yang disediakan adalah menggunakan premix masakan Oven Nini. Beliau gunakannya sejak 2016 hingga sekarang. Dapur Shortcut untuk semua ibu! . 29.07.19 – 08.08.19 Kisah dua minggu punya bento tak sempat nak update. Hari ni berkesempatan post dalam album bento buat semangat nak mula berbento esok selepas seminggu cuti sekolah. In shaa Allah semoga terus rajin untuk berbento buat anak-anak. . . . . . . . . ======== 19.08.19 – 23.08.19 Minggu ni minggu yang sangat sibuk dan memenatkan di tempat kerja. Jadi ibu…

  • ANAK DAN MAKANAN,  BENTO MAMA,  MAMA COOKS CEPAT

    BENTO 02: BOILED EGG, CUPCAKE, LETTUCE

    Bento ringkas tapi padat nutrisi. Idea Puan Ainini Zainal @ Oven Nini. Pesan beliau, walaupun sediakan cupcake, kek, biskut, roti versi homemade, makanan sebegini tetap bukan untuk diambil setiap hari. Sesekali, 2-3 bulan sekali, sudah ok. Elakkan terlalu kerap kerana ia bukan Makanan Ruji. Utamakan hidangan ‘real food’ yang lebih ‘less processed’. Ainini Zainal added a new photo, 9 January 2018 ·  AFI’S HS BENTO #2.JANUARY 9, 2018. We baked GF cupcake this morning.Afi will bring some to his Art Class. Have a nice day, everyone.Every struggle and mistake we made yesterday will make us a better person, insyaAllah. . .#bentoafi2018#afiafiafi

  • ANAK DAN MAKANAN,  BENTO MAMA,  MAMA COOKS CEPAT

    BENTO 01: NASI MINYAK ‘BEAR’

    Hahaha berdebar baca Nasi Minyak Beruang, kan? Idea Bento 01 daripada Puan Ainini Zainal, Founder Oven Nini. Anda boleh follow beliau di Facebook juga, search Ainini Zainal. Post asal di Facebook beliau, Ainini Zainal8 January 2018 ·  AFI’S HS BENTO #1 Amaran awal. Dilarang gelak tengok teddy bear yang happy ala ala saja tu hahahaa.Adoila, agak tricky bila ibu tunggu nasi sejuk sikit baru bentukkan. . Ya, nak. Walaupun school kita is everywhere, that doesn’t stop you from having your own bento kan?Kalau biasa makan dalam pinggan, tahun ni ibu buat khas untuk Afi, ya. . Kita makan kat balkoni sebelum belajar.Atau kalau makan kat meja bersamapun, Afi punya dibuat versi bento/bekal ya.Konsep…

error: