DAPUR SIHAT MAMA,  DIET SIHAT BEGINNERS

DIET SIHAT: ‘HOW TO START’

Tanyalah pada semua orang, MAJORITI akan katakan mereka nak makan yang sihat. Ramai orang memang berazam untuk ubah pemakanan sendiri mahupun keluarga kepada yang lebih baik. Tapi seramai-ramai yang mahu itu juga, sebahagian besar tak tahu bagaimana untuk bermula.

.

Serius tak tahu sebab blur tak tahu nak start dari mana.
Atau dah start tapi silap langkah.
Ada yang dah start pun, terkandas sebab kurang ilmu dan kurang ‘support system.’

.

Tak apa, keadaan setiap kita berbeza, kan?
Tak boleh nak kata

“Sebab kau tak ikut cara akulah kau tak berjaya.”
Juga tak boleh katakan
“Aku ok je takde support system. Aku kuat semangat.”

.


Seriously, kita tak perlu gunakan masa untuk bertelagah dan tegakkan siapa betul siapa salah. Cara berbeza sebab keadaan tak sama. Apa yang kami di Oven Nini Team boleh bantu adalah, berikan tips yang mungkin berguna, tapi anda semua gunakan mengikut keadaan sendiri, ya?

.

Tahu tak, apa antara langkah-langkah paling utama untuk ubah pemakanan kita?

Salah satu yang paling utama ialah:

TUKAR ISI DAPUR KITA.

Macam mana tu? Ok nanti kita sambung ke post seterusnya, ya. Kita bincangkan satu persatu, langkah demi langkah. Ikuti post HOW TO START 01, 02, 03 dan seterusnya. InsyaAllah kami akan update dari semasa ke semasa.

.

error: