MANJAKAN IBU PANTANG DENGAN 20 MENU SIHAT – ‘THEY NEED GOOD CONFINEMENT EXPERIENCE’.

Bila bercakap tentang Menu Ibu Berpantang, ramai ibu-ibu sekarang ada kesedaran memastikan Menu Pantang mereka kaya nutrisi di samping berasaskan cara tradisional yang baik untuk badan. Bagus, sangat.

.

Pertama kali Oven Nini ambil keputusan untuk sediakan premix khas untuk ibu-ibu berpantang, misi kami adalah bagi memastikan yang ia bukan saja membantu kesihatan badan, tetapi juga emosi, InsyaAllah.

.

Mahu dapatkan emosi yang terjaga? Selain persekitaran yang baik, ‘support system’ yang bagus daripada pasangan dan keluarga, badan dan otak yang sihat asbab daripada pemakanan yang sihat juga amat membantu. Pernah baca tentang pemakanan yang baik membantu otak dan emosi kita untuk tenang, kurang tekanan dan ‘mood’ juga terkawal? Ya, ia bukan rekaan. Ia benar.

ON PANTANG khas untuk Mak Tang yang perlu kekalkan tenaga ketika dalam pantang, bantu lancarkan pengeluaran susu, hangatkan badan, perbaiki kesihatan dalaman badan selepas bersalin dan juga berikan ibu-ibu ini menu-menu menarik dalam tempoh ‘confinement’ ini.

Bye bye menu bosan. Jom pantang dengan menu lebih sihat dan kaya nutrisi penting untuk badan. Happy Mama means happy baby!

.

Premix Mak Tang Energy Soup contohnya, dahulu dikenali sebagai premix Sup Halba Habbatus Sauda. Lihat ibu kreatif ini, Puan Lily Moha yang juga seorang dietitian, sediakan menu pantang sendiri yang cukup berkhasiat dan sekali tengok, terus terliur.

Memang tak boleh cakap masa pantang tak boleh makan sedap-sedap, kan? Masa macam ni lah wajib makan sedap-sedap. Kan Ummi Lily?

.

.


Premix ON PANTANG, sama sahaja dengan premix-premix lain yang semestinya 100% bebas Gula/Garam Putih, MSG, aditif, pengawet, pewarna dan perasa tiruan. Juga bebas gandum. Apa yang lebih buatkan ramai pelanggan kami rasa gembira adalah, banyak kali dapat gunakan premixnya kerana 1 pek adalah untuk 8x penggunaan. Setiap penggunaan adalah untuk 2 hidangan bagi Mama Pantang.

.

ON PANTANG 01: Mak Tang Energy Soup (‘formerly known as Sup Halba Habbatus Sauda).
Sup berkhasiat yang disediakan dengan kombinasi Rempah Ratus Sup, Halba, Biji Habbatus Sauda, Lada Hitam dan Garam Himalaya.

Semuanya bagus untuk ibu-ibu berpantang dan menyusukan. Selain menu sup, boleh sediakan menu-menu ini juga menggunakan premix yang sama:

Ayam/Ikan Kukus, Ikan Panggang Lada Hitam, Nasi Ayam, Nasi Herba, Stew Ayam. Jom lihat contoh menu-menu yang boleh disediakan menggunakan premix ini.

.

.

ON PANTANG 02: Mak Tang HAHAKUHA Tea.
Mesti rasa pelik apa HAHAKUHA tu? Ia sebenarnya singkatan untuk Teh HAlba, HAlia, KUnyit dan HAbbatus Sauda. Kombinasi bahan yang sangat bagus untuk ibu pantang. Membantu melancarkan peredaran darah, memperbaiki sistem dalaman ibu bersalin, menghangatkan badan dan berfungsi sebagai ‘immune-booster’ juga.

Menu lain? Juga boleh sediakan minuman ini: Nursing/Milk-Boosting Tea (tapi perlu pastikan kita ikut prinsip ‘demand and supply’ juga, tau.) dan juga Laichikang (ibu berpantang letak banyak-banyak longan kering dan kurma merah, sedapnya!)

.

Laichikang oleh Puan Widyana Ali.

Tak pernah suka minum air yang ada halba dan habbatussauda kecuali air ni.

Sangat sedap.

Saya letak buah longan kering, kismis hitam organik.
Halba dan habbatussauda juga whole cane sugar (dalam premix).

Masa rebus tu masukkan buah longan kering, kismis hitam, buah kurma merah, biji selasih atau chia seeds. Masukkan daun pandan. Ya Allah memang dah lama sangat teringin minum air ala ala laici kang. Sedap sangat.


ON PANTANG 03: Mak Tang Kee Chap.
Menu berasaskan ‘Kicap’, tapi versi yang amat tidak merisaukan kerana ia bebas MSG tiruan, soya, apatah lagi bahan-bahan yang memudaratkan kesihatan. Ia dirumus dengan bahan-bahan versi ‘better alternative’ untuk berikan menu menarik untuk tempoh pantang ibu-ibu.

Boleh sediakan menu-menu pantang ini:
Nasi Ayam Herba dan Sos Kee Chap, Ayam Panggang Blackpepper, Blackpepper Beef, Chinese Ginger Chicken.

.


Boleh tempah premix ON PANTANG di sini terus, tau. Jangan lupa klik kotak ‘gift/hadiah’ di bahagian tepi bawah skrin ni dan join ‘Loyalty Rewards Program’, boleh kumpul point, dapat hadiah Hari Lahir dan diskaun pada bulan Hari Lahir. We are happy to see you happy.

.

.

error: