“SEKARANG MAMA SAYA MASAK YANG SIHAT PUN, CEPAT JE SIAP.”

Kekalkan mood memasak tanpa rasa penat, terbeban dan melibatkan emosi memang bukan tugas mudah untuk semua ibu (dan sesetengah bapa juga). Kadang-kadang, kita tak perasan, proses memasak yang terlalu mengambil masa lama setiap hari, buatkan tugas memasak jadi satu beban pula.

.

Sebenarnya ada cara supaya Mama dapat memasak dalam keadaan tidak tertekan, kerana tempoh memasak lebih singkat. Masa yang lebih tu bolehlah rehat sekejap lepaskan penat, peluk dan senyum pada anak. Cara memasak juga mudah kerana resipi-resipi sudah disediakan. Tak perlulah susah-susah fikir lagi. Bahan-bahan pula dah hampir 70% siap disukat rempah ratus, garam, gula, cili semua. Tinggal kita sediakan bahan mentah saja.

.

.

.

Sejak 2014, Oven Nini berikan mama-mama dan ayah-ayah semua, ‘kitchen experience’ yang mencipta memori untuk keluarga. Di’cipta’ oleh Founder kami yang satu ketika dulu juga kerap tertekan di dapur. Kini, dikongsi tips dan caranya untuk membantu ibu bapa lain.

.

Badan penat tapi dapat mood masak SUPER HEBAT. Sebabnya mudah saja: Ada ‘assistant’ dapur yang buat semua kerja memasak jadi cepat. Pelanggan-pelanggan kami bukan saja ibu-ibu bekerja, malah ibu-ibu surirumah yang ingin jimatkan masa yang digunakan di dapur.

.

.

Sejak 2014 lagi, kami bantu ibu-ibu di dapur untuk jimatkan masa memasak. Ada yang dah sedia pandai memasak, tapi tetap nak cara memasak yang cepat. Ada juga yang struggle memasak kerana belum mahir.

Dah belajar, cuma belum berhasil. Perlu masa. Kemudian, masa pulak tak banyak, sebab tuntutan kerja setiap hari. Sibuk. Jangan sebut tentang semua orang ada masa 24 jam sehari sebab struggle kita tak sama.

.



.

Ada ketika, mereka perlukan penyelesaian segera, sementara mereka belajar tajamkan skill sendiri tu. Dunia bergerak pantas, semua perlu cepat siap.

.

.

Ia bukan sekadar fokuskan pada ciri-ciri NO NASTIES (Bebas Gluten, Garam/Gula Putih, MSG, Pengawet/Aditif, Pewarna/Perasa Tiruan), tetapi juga pada motto:

DAPUR SHORTCUT.

.

Rempah premix kering Oven Nini dah siap diadun rempah ratus, Gula Organik, Garam Himalaya dan semua yang diperlukan dalam masakan.

Hanya perlu tumis bawang, masukkan premix, masukkan lauk mentah ayam, daging, ikan, siap.

.

.

Cara masak, mudah sangat! Ikut saja arahan pada pek. Ada sekurang-kurangnya 3 resipi berbeza yang ada boleh ikuti.

1 jenis premix boleh guna untuk banyak jenis resipi.

Lagi seronok, 1 pek boleh guna 2-3 kali. Berbaloi.

Ada Team yang membantu jika anda ada masalah untuk memasak guna premix ini.

.

Cerita pelanggan?

PUAN WIDYANA ALI, IBU ANAK 5, NILAI.

Saya guna premix Oven Nini sejak 2016. Pertama kali buat Bihun Goreng guna premix Masak Merah, nak menangis sebab sedap.

Masak Ayam Goreng guna premix Fried Chicken, suami siap cakap lagi sedap dari Fastfood punya. Anak anak? Lagilah suka.

Premix Kee Chap? Paling sedap! Sup premix Oven Nini kalau buat, memang kena buat kuah extra, anak-anak suka hirup.

Saya sediakan Bento anak hari-hari. Banyak guna premix Oven Nini. Rak penuh dengan premix. I got tons of Oven Nini premixes. Tak beli baju, handbag baru takpe, asal boleh shopping premix.

.

.

PUAN QIU, BELUM MEMPUNYAI ANAK, ‘PJJ’ DENGAN SUAMI.

Jumpa suami hujung minggu saja. Time weekend tulah nak masak stok lauk untuk suami untuk bekal bawa balik. Tapi biasanya ada je komen “kurang kick, kurang masin, rencah cair,” macam-macam lagilah.
.

.

Bila jumpa premix Oven Nini yang dah siap adun garam, gula, cili, rempah ratus dan dah tak perlu fikir pasal sukatan, sekadar tumis bawang dan sediakan bahan lauk mentah saja, RASA MACAM DAPAT BONUS.

TAPI BONUS PALING BESAR bila suami asyik puji masakan beliau. Daripada tak pernah puji, kepada asyik puji. Hati isteri mana tak happy?

.

PUAN MARIA ZAIN, IBU BEKERJA, PERAK.

Kerja dari rumah, sibuknya macam kerja kat luar. Stress saya bila hari-hari lama kat dapur dah berubah jadi seronok masak.
.


.

Anak dan suami memang selalu puji masakan saya. Itu dah biasa. Yang luar biasa, bila Oven Nini selalu bagi resipi MUDAH GILA. Seronok masak lauk cepat siap!

Jimat masa saya, memang tak dinafikan, bila saya dapat masak lebih cepat, level stress tu berkurang sebab kurang terkejar-kejar sama dengan kurang penat. Automatik, kurang stress.

.



SENARAI PREMIX OVEN NINI BULAN INI.
Jangan lupa, ada
• Combo mengikut kategori produk dengan harga lebih menjimatkan.
• ‘Buy more and get extra premixes.’
• Kupon diskaun untuk pembelian akan datang sehingga RM300.
• VIP Online Card untuk reward lebih banyak sepanjang tahun – Birthday Premix, Raya Box, Annual Happy Hour Gifts dan banyak lagi.


.

Jom Shopping!

KIDS PREMIXES.

.


FAMILY PREMIXES.



IMMUNE BOOSTING MEALS/ PANTANG PREMIXES.

.

.

Ada promo tak? Ada! Jom lihat Combo Box Oven Nini.

Semua item Combo Box ini disediakan mengikut kategori, ya. Lebih mudah untuk anda pilih. Di dalam Combo Box juga kami sertakan premix EKSKLUSIF bersaiz Travel Pack untuk anda.


Eksklusif bermaksud, premix versi Travel Pack ini memang tidak dijual secara loose dan hanya available dalam tempoh tertentu sahaja. Rugi tak rebut, terutamanya premix Chicken/ Beef/ Seafood Stock Sauce! Better options Stocks, penambah rasa dalam masakan tanpa MSG. Buat sendiri lebih sihat, kan?


Jom rebut Combo Box sekarang. Seperti biasa, ada versi biasa, ada versi PEP Eczema-Friendly.





HAPPY SHOPPING, EVERYONE.

.

error:
1
Salam/Hi.
Boleh kami bantu? Ini link senarai premix Oven Nini untuk rujukan Tuan/Puan/Cik Puan, ya. http://ovennini.com/shopping

Bagi memudahkan komunikasi, Cik Puan/ Tuan/ Puan boleh perkenalkan nama dan taipkan terus soalan dan hantarkan kepada kami.

Kami beroperasi setiap Isnin-Jumaat, 8.00 pagi-5.00 petang. Kami akan cuba jawab dalam tempoh 24 jam. Soalan selepas waktu pejabat akan dijawab esoknya/ pada hari bekerja, Insya Allah.

Love,
Oven Nini Team.
(Isnin-Jumaat. 8.00 pagi-5.00 petang)