ISTERI/IBU YANG ‘FAILED’ BILA MEMASAK ITU WUJUD.

TAPI BUKAN MEREKA TAK USAHA. THE STRUGGLE IS REAL!

Memasak selalu tak jadi tu bukan drama. Bukan sengaja jadikan alasan supaya tak payah masak. Dah usaha, tapi, semua usaha ambil masa juga nak dapat hasil memuaskan.

.

Cerita sedih kat dapur ni jangan bagi start ceritalah. Tumis bawang mula-mula ok je.
Alih-alih, masuk cili, rempah, garam, gula, ayam semua, tiba-tiba terus ‘out’ rasa lauk tu. Tengok jam dah dekat nak Maghrib. Nanti semua dah nak makan.

.

Suami pulak jenis suka makan kat rumah. Sakitlah jugak hati bila dia asyik compare masakan kita dengan mak dia punya. Mula-mula kita senyum je, lama-lama bengkak jugak hati.

.

Lagi risau, sampai bila nak macam ni? Kalau mertua datang, takkan sampai ke sudah asyik hidang lauk beli?

.

“Dari dulu berangan nak masak sendiri kalau mertua datang. Ni kira semua jadi angan-angan je ke?” – Gambar sekadar hiasan. Luahan itu kisah benar. –

.

Usaha yang dah buat?
Cooking class? Dah.
Tanya mak mintak ajar? Dah.
Buku resipi? Berlambak ada.
Semua masih ‘failed’.

.

Beli pes siap? Pun dah.
Tapi bila makan, Allah, sakit kepala pulak. Oleh sebab ada MSG, tak sesuai pulak sebab memang alah MSG.

.

.

Sejak 2014 lagi, kami dengar kisah begini. Isteri-isteri dan ibu-ibu ini semua bukan malas belajar.

Dah belajar, cuma belum berhasil. Perlu masa. Kemudian, masa pulak tak banyak, sebab tuntutan kerja setiap hari. Sibuk. Jangan sebut tentang semua orang ada masa 24 jam sehari sebab struggle kita tak sama.

.

Ada ketika, mereka perlukan penyelesaian segera, sementara mereka belajar tajamkan skill sendiri tu. Dunia bergerak pantas, semua perlu cepat siap.

.

Rempah masakan premix Oven Nini dah digunakan oleh isteri-isteri dan ibu-ibu untuk mudahkan urusan memasak sejak 6 tahun lepas.

.

.

Ia bukan sekadar fokuskan pada ciri-ciri NO NASTIES (Bebas Gluten, Garam/Gula Putih, MSG, Pengawet/Aditif, Pewarna/Perasa Tiruan), tetapi juga pada motto:

DAPUR SHORTCUT.

.

Rempah premix kering Oven Nini dah siap diadun rempah ratus, Gula Organik, Garam Himalaya dan semua yang diperlukan dalam masakan.

Hanya perlu tumis bawang, masukkan premix, masukkan lauk mentah ayam, daging, ikan, siap.

.

.

Cara masak, mudah sangat! Ikut saja arahan pada pek. Ada sekurang-kurangnya 3 resipi berbeza yang ada boleh ikuti.

1 jenis premix boleh guna untuk banyak jenis resipi.

Lagi seronok, 1 pek boleh guna 2-3 kali. Berbaloi.

Ada Team yang membantu jika anda ada masalah untuk memasak guna premix ini.

.

Cerita pelanggan?

PUAN WIDYANA ALI, IBU ANAK 5, NILAI.

Saya guna premix Oven Nini sejak 2016. Pertama kali buat Bihun Goreng guna premix Masak Merah, nak menangis sebab sedap.

Masak Ayam Goreng guna premix Fried Chicken, suami siap cakap lagi sedap dari Fastfood punya. Anak anak? Lagilah suka.

Premix Kee Chap? Paling sedap! Sup premix Oven Nini kalau buat, memang kena buat kuah extra, anak-anak suka hirup.

Saya sediakan Bento anak hari-hari. Banyak guna premix Oven Nini. Rak penuh dengan premix. I got tons of Oven Nini premixes. Tak beli baju, handbag baru takpe, asal boleh shopping premix.

.

.

PUAN QIU, BELUM MEMPUNYAI ANAK, ‘PJJ’ DENGAN SUAMI.

Jumpa suami hujung minggu saja. Time weekend tulah nak masak stok lauk untuk suami untuk bekal bawa balik. Tapi biasanya ada je komen “kurang kick, kurang masin, rencah cair,” macam-macam lagilah.
.

.

Bila jumpa premix Oven Nini yang dah siap adun garam, gula, cili, rempah ratus dan dah tak perlu fikir pasal sukatan, sekadar tumis bawang dan sediakan bahan lauk mentah saja, RASA MACAM DAPAT BONUS.

TAPI BONUS PALING BESAR bila suami asyik puji masakan beliau. Daripada tak pernah puji, kepada asyik puji. Hati isteri mana tak happy?

.

PUAN MARIA ZAIN, IBU BEKERJA, PERAK.

Kerja dari rumah, sibuknya macam kerja kat luar. Stress saya bila hari-hari lama kat dapur dah berubah jadi seronok masak.
.

.

Anak dan suami memang selalu puji masakan saya. Itu dah biasa. Yang luar biasa, bila Oven Nini selalu bagi resipi MUDAH GILA. Seronok masak lauk cepat siap!

Jimat masa saya, memang tak dinafikan, bila saya dapat masak lebih cepat, level stress tu berkurang sebab kurang terkejar-kejar sama dengan kurang penat. Automatik, kurang stress.

.



SENARAI PREMIX OVEN NINI BULAN INI.
Jangan lupa, ada
• Combo mengikut kategori produk dengan harga lebih menjimatkan.
• ‘Buy more and get extra premixes.’
• Kupon diskaun untuk pembelian akan datang sehingga RM300.
• VIP Online Card untuk reward lebih banyak sepanjang tahun – Birthday Premix, Raya Box, Annual Happy Hour Gifts dan banyak lagi.

.


.

.

Jom Shopping!

KIDS PREMIXES.

.


FAMILY PREMIXES.



IMMUNE BOOSTING MEALS/ PANTANG PREMIXES.

.

.



HAPPY SHOPPING, EVERYONE.

.

error:
1
Salam/Hi.
Boleh kami bantu? Ini link senarai premix Oven Nini untuk rujukan Tuan/Puan/Cik Puan, ya. http://ovennini.com/shopping

Bagi memudahkan komunikasi, Cik Puan/ Tuan/ Puan boleh perkenalkan nama dan taipkan terus soalan dan hantarkan kepada kami.

Kami beroperasi setiap Isnin-Jumaat, 8.00 pagi-5.00 petang. Kami akan cuba jawab dalam tempoh 24 jam. Soalan selepas waktu pejabat akan dijawab esoknya/ pada hari bekerja, Insya Allah.

Love,
Oven Nini Team.
(Isnin-Jumaat. 8.00 pagi-5.00 petang)